Musí to byť dokonalé! Či?

Vždy som chcela byť dokonalá šéfka.
Aby fungovalo všetko na 100%.
Kto by nechcel?

Lenže sa mi to nedarilo. Mala som pocit, že zo mňa nikdy dobrý šéf nebude. Každú chvíľu niekde niečo vybuchlo. Problém so strojom vo výrobe, vodič VZV prišiel opitý, nesplnili sme včerajšiu normu,… No a ja som pritom občas strácala nervy.

Lenže keď prišiel koniec roka a videli sme celkové výsledky, boli sme zase o niečo lepší ako v predchádzajúcom roku. A po roku nových trápení zas.

Nehovorím, že sa netreba snažiť o dokonalosť. Naopak. Profesionála môžeme poznať aj podľa toho, ako je schopný meniť veci smerom k ideálnej scéne. Ale bez prekážok to nebude nikdy, ináč by tá naša hra bola nudná. A určite to nebude hneď.

To podstatné je urobiť v danej chvíli maximum, čo to dá. Tak príde aj úspech. Ak radšej neurobíme nič – lebo „ešte to nie je ono“, nedáme si ani len šancu uspieť.

A tak dnes, keď niečo tvorím, občas ma ešte zabrzdí v produkcii ten pocit, že „to musí byť dokonalé“. Ale tak by jeden, ako sa občas medzi ľuďmi hovorí, mohol „umrieť na krásu“.

Nemáte napr. ešte web stránku, či eshop? Web stránka je vašou adresou na internete. Bez nej akoby ste na tomto bezhraničnom trhu ani neexistovali. Pracujete na nej už pol roka, ale ľudia o vás stále nevedia? Nebojte sa zverejniť nejakú jej ukončenú časť. Ostatné môžete postupne dorábať, vylepšovať, zdokonaľovať. Ináč sa vám môže stať, že budete budovať dokonalú stránku roky, medzitým sa veci vo svete zmenia a zase budete mať do ideálu dlhú cestu. A klienti o vás nebudú vedieť ešte veľmi dlho. Peniažky sa budú kotúľať k takým, ktorých ľudia vedia nájsť.

A tak je to so všetkým.

Netreba sa báť vypustiť do sveta veci, ktoré nie sú úplne vyšperkované. Nechcem tým povedať, že to majú byť nekvalitné veci.
Ale možno niekedy až príliš hľadíme na dokonalosť.
Je lepšie púšťať veci po menších kúskoch, ktoré môžu slúžiť ľuďom hneď a úspech sa dostaví pomerne rýchlo.

P.S. Ani tento môj web ešte nie je dokonalý, ale v jeho šperkovaní mám peknú hru 🙂

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohto komentára. Viac na Zásady zpracúvania osobných údajov